4 Nisan 2021 Pazar

Kümbet Pasta Tarifi

 

Kümbet Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya

Üzerine:

  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 paket sütlü çikolata ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • En üst kısmına da benmari eritilmiş çikolata veya kalan kek parçalarını robotta çekerek serpebilirsiniz.

    Kümbet Pasta Tarifi Yapılışı

  • Her zamanki belirttiğim gibi önce yumurta ve şekeri köpüklü bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Yumuşak bir kek istiyorsanız bu işlem şart.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karışıyoruz.
  • Yuvarlak borcamı margarin ile yağlayıp unluyoruz. Dilerseniz yağlı kağıt da serpebilirsiniz.
  • Kek karışımını borcama döküp 170 derece fanlı ayarda 30 -35 dk pişiriyoruz. Süreyi fazla tutarsanız kekiniz kuru olur.
  • Kürdan testi yapıp süre sonunda kekimizi fırından alıyoruz. Soğuduktan sonra kekimizi spatula ile kenarlardan yardımcı olarak parçalamadan çıkarıyoruz.
  • Kekimizi ortadan ikiye kesiyoruz altda kalan kısım biraz kalın olmalı.
  • Yuvarlak bir kap ayarlıyoruz.
  • Leğen şeklinde bir kap olmalı. Resimlerde detaylı belirttim.
  • Kekimizin alt kısmını kabımıza yerleştiriyoruz.
  • Muhallebi için süt, şeker, un, nişastayı tencereye alıp pişirip muhallebi yapıyoruz.
  • Üzerine yağını, hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yerleştirdiğimiz kekin içine bütün muhallebiyi boşaltıyoruz.
  • Kekimizin diğer kalan ince kısmına üzerini kapatacak şekilde daire kesip yerleştiriyoruz. Bu şekilde ağzını kapatıp bir gün dolapta bekletiyoruz.Pastamızın kalıplaşması gerek mutlaka.
  • Ertesi gün pastamızın üzerine krem şantini hazırlayıp güzelce kaplıyoruz.
  • Son olarak da çikolatamızı bir kaseye alıp içine bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip su buharında benmari eritiyoruz. Özellikle şunu belirtmek istiyorum.
  • Çikolatanın krem şantini eritmemesi için biraz soğutmalıyız. Ama soğuturken donmamalı.
  • O sıcaklığa dikkat etmelisiniz. Parmağınızla kontrol edebilirsiniz.
  • Ilık bir şekilde olmalı.
  • Üzerine tam ortadan döküp hafif kaşık ile aşağı doğru akmasını sağlamalıyız. Çikolata kullanmak istemezseniz kenardan çıkan kek parçalarını robottan çekip üzerine serpiştirebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. ☺️🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder