Kümbet Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
Üzerine:
- 1 poşet toz krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 paket sütlü çikolata ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- En üst kısmına da benmari eritilmiş çikolata veya kalan kek parçalarını robotta çekerek serpebilirsiniz.
Kümbet Pasta Tarifi Yapılışı
- Her zamanki belirttiğim gibi önce yumurta ve şekeri köpüklü bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Yumuşak bir kek istiyorsanız bu işlem şart.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karışıyoruz.
- Yuvarlak borcamı margarin ile yağlayıp unluyoruz. Dilerseniz yağlı kağıt da serpebilirsiniz.
- Kek karışımını borcama döküp 170 derece fanlı ayarda 30 -35 dk pişiriyoruz. Süreyi fazla tutarsanız kekiniz kuru olur.
- Kürdan testi yapıp süre sonunda kekimizi fırından alıyoruz. Soğuduktan sonra kekimizi spatula ile kenarlardan yardımcı olarak parçalamadan çıkarıyoruz.
- Kekimizi ortadan ikiye kesiyoruz altda kalan kısım biraz kalın olmalı.
- Yuvarlak bir kap ayarlıyoruz.
- Leğen şeklinde bir kap olmalı. Resimlerde detaylı belirttim.
- Kekimizin alt kısmını kabımıza yerleştiriyoruz.
- Muhallebi için süt, şeker, un, nişastayı tencereye alıp pişirip muhallebi yapıyoruz.
- Üzerine yağını, hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Yerleştirdiğimiz kekin içine bütün muhallebiyi boşaltıyoruz.
- Kekimizin diğer kalan ince kısmına üzerini kapatacak şekilde daire kesip yerleştiriyoruz. Bu şekilde ağzını kapatıp bir gün dolapta bekletiyoruz.Pastamızın kalıplaşması gerek mutlaka.
- Ertesi gün pastamızın üzerine krem şantini hazırlayıp güzelce kaplıyoruz.
- Son olarak da çikolatamızı bir kaseye alıp içine bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip su buharında benmari eritiyoruz. Özellikle şunu belirtmek istiyorum.
- Çikolatanın krem şantini eritmemesi için biraz soğutmalıyız. Ama soğuturken donmamalı.
- O sıcaklığa dikkat etmelisiniz. Parmağınızla kontrol edebilirsiniz.
- Ilık bir şekilde olmalı.
- Üzerine tam ortadan döküp hafif kaşık ile aşağı doğru akmasını sağlamalıyız. Çikolata kullanmak istemezseniz kenardan çıkan kek parçalarını robottan çekip üzerine serpiştirebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. ☺️🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder