Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 150 grm tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta (1 tanesinin sarısını ayırın)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
Serbeti için
- 3 buçuk su bardağı toz şeker
- 4 buçuk su bardağı su
- 1 dilim limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırın.
- Ardından, pudra şekeri, irmik, vanilya, kabartma tozu, karbonat, ve unu yavaş yavaş ilave edip güzel bir hamur yoğurun. Un ölçüsü sizde değişebilir. Dikkatli ekleyin.
- Çok sert bir hamur olmasın. Çok yumuşak ta olmasının.
- Şerbeti için, su ve şekeri ocağa alın. Kaynamaya başlayınca limon ilave edip 10 dk daha kaynatın ve ocağı kapatın.
- Şekerpareleri sekil verip tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün. Fındıkta koyabilirsiniz.
- 180 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak tatlıya ılık şerbeti ilave edin.
- Serbeti çekip soğuyunca servis yapın. Yapanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder