4 Nisan 2021 Pazar

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 grm tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta (1 tanesinin sarısını ayırın)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat

Serbeti için

  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • 4 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırın.
  • Ardından, pudra şekeri, irmik, vanilya, kabartma tozu, karbonat, ve unu yavaş yavaş ilave edip güzel bir hamur yoğurun. Un ölçüsü sizde değişebilir. Dikkatli ekleyin.
  • Çok sert bir hamur olmasın. Çok yumuşak ta olmasının.
  • Şerbeti için, su ve şekeri ocağa alın. Kaynamaya başlayınca limon ilave edip 10 dk daha kaynatın ve ocağı kapatın.
  • Şekerpareleri sekil verip tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün. Fındıkta koyabilirsiniz.
  • 180 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıya ılık şerbeti ilave edin.
  • Serbeti çekip soğuyunca servis yapın. Yapanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder