Sebzeli Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet küçük tavuk baget
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 küçük çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 7 su bardağı tavuk suyu (veya karışık kullanabilirsiniz)
- Tuz, karabiber, az pul biber
- 1 adet limonun suyu
- Bir tutam maydanoz
Sebzeli Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tavuk budu tencereye alınır.
- Üzerini biraz geçene kadar su eklenir ve tavuklar haşlanır.
- Haşlanan tavuklar tiftiklenir suyu sonra kullanmak için süzgeçten geçirilir ve bekletilir.
- Uygun tencereye tereyağ ve zeytinyağını eritelim.
- Rendelenmiş havucu ekleyip 2 dk kadar kavuralım.
- Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 2 dk daha pişirilir.
- Sonra küçük doğranmış sarımsağı da ekleyip iki tur karıştıralım.
- Ardından unu ekleyip kokusu çıkına kadar kavuralım. Azar azar tavuk suyu ekleyerek topaklanmaması için karıştıralım. Arzuya göre yarısını su ve diğer yarısını tavuk suyu olarak da ekleyebilirsiniz.
- Çorba kaynamaya başladığında tel şehriye ekleyelim, ara ara karıştırarak pişirelim.
- Şehriyeler yumuşadığında tiftiklenmiş tavuk tuz ve baharatları ekleyelim.
- Bir taşım kaynadıktan sonra 1 adet limon suyu ve ince doğranmış maydanoz ekleyip ocaktan alalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder