1 Nisan 2021 Perşembe

Sebzeli Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet küçük tavuk baget
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 7 su bardağı tavuk suyu (veya karışık kullanabilirsiniz)
  • Tuz, karabiber, az pul biber
  • 1 adet limonun suyu
  • Bir tutam maydanoz 

    Sebzeli Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk budu tencereye alınır.
  • Üzerini biraz geçene kadar su eklenir ve tavuklar haşlanır.
  • Haşlanan tavuklar tiftiklenir suyu sonra kullanmak için süzgeçten geçirilir ve bekletilir.
  • Uygun tencereye tereyağ ve zeytinyağını eritelim.
  • Rendelenmiş havucu ekleyip 2 dk kadar kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 2 dk daha pişirilir.
  • Sonra küçük doğranmış sarımsağı da ekleyip iki tur karıştıralım.
  • Ardından unu ekleyip kokusu çıkına kadar kavuralım. Azar azar tavuk suyu ekleyerek topaklanmaması için karıştıralım. Arzuya göre yarısını su ve diğer yarısını tavuk suyu olarak da ekleyebilirsiniz.
  • Çorba kaynamaya başladığında tel şehriye ekleyelim, ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Şehriyeler yumuşadığında tiftiklenmiş tavuk tuz ve baharatları ekleyelim.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra 1 adet limon suyu ve ince doğranmış maydanoz ekleyip ocaktan alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder