5 Nisan 2021 Pazartesi

Tutmaç ÇorbasıTarifi

 

Tutmaç ÇorbasıTarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 6-7 bardak su
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı

Sosu için:

  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

     Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 1 orta boy soğanı 1/2 çay bardağı sıvı yağla kavuruyoruz.
  • 1 çay bardağı önceden ıslatılmış yeşil mercimeği, 1 çay bardağı haşlanmış nohutu ve 1 çay bardağı erişteyi ekliyoruz ve 7 su bardağı kadar suyu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  • Çorbamız kaynarken terbiyesini hazırlıyoruz. 2 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ,1 dolu yemek kaşığı unu çırpıyoruz ve çorbanın suyundan ilave ederek ılık kıvama getiriyoruz kesilmemesi için eklerken çırpıyoruz.
  • Çorbanın içine terbiyesini ilave ediyoruz.
  • Çorbamız kaynarken sosu için. 1/2 çay bardağı sıvı yağ ,1 tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı nane karıştırıyoruz ve ocakta kavuştuktan sonra pişen çorbamızın üzerine döküyoruz. Mis gibi çorbamız için şimdiden afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder