1 Nisan 2021 Perşembe

Tadına Doyamayacağınız Kıyır Kıyır Mahlepli Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Tadına Doyamayacağınız Kıyır Kıyır Mahlepli Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram katı yağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı sirke(ben elma sirkesi kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
  • Üzerine dökmek için susam
  • 1 çay kaşığı tuz 

    Tadına Doyamayacağınız Kıyır Kıyır Mahlepli Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı 

  • Kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabında karıştıralım.
  • Sonra 3 su bardağı unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
  • Yoğurun kalan bir su bardağı unu da kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Elinizle yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin ,sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam döküp 180 derece fırında 20 dakika pişirelim.
  • İki tepsi oluyor bu malzemelerle ikinci tepsiyi fırın sıcak olduğu için 15 dakika sonra kontrol edip çıkartalım.
  • Kıyır kıyır tadına doyamayacağınız kurabiyeler deneyeceklere afiyet olsun şimdiden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder