Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı vanilya aroması
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Keki ıslatmak için
- 1 su bardağı ılık süt
Üzerine gezdirmek için
- 1 paket krema
- 80 gram çikolata
Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta şeker ve vanilya aromasını bembeyaz krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Yumurtayı vanilya ile çırpma sebebim vanilya, yumurta kokusunu bu şekilde daha iyi alıyor.
- Sıvı ardından toz malzemelerini ekleyip çırpıyoruz.
- Hazır olan harcı bolca margarinle yağlanmış kalıba döküp 175 derece ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.
- Kürdan testini mutlaka yapın.
- Kek tam soğumadan kalıptan çıkartıp her yerini ılık sütle ıslatalım.
- Kremayı ısıtıp kaynanadan altını kapatalım ve içine çikolataları ekleyelim. Karıştırarak eritelim.
- Çikolatalar tamamen eriyince kekin üzerine gezdirelim.
- Üzerini süs şekerlemeler ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder