29 Mayıs 2021 Cumartesi

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi

 

Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı ılık süt

Üzerine gezdirmek için

  • 1 paket krema
  • 80 gram çikolata

    Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta şeker ve vanilya aromasını bembeyaz krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Yumurtayı vanilya ile çırpma sebebim vanilya, yumurta kokusunu bu şekilde daha iyi alıyor.
  • Sıvı ardından toz malzemelerini ekleyip çırpıyoruz.
  • Hazır olan harcı bolca margarinle yağlanmış kalıba döküp 175 derece ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.
  • Kürdan testini mutlaka yapın.
  • Kek tam soğumadan kalıptan çıkartıp her yerini ılık sütle ıslatalım.
  • Kremayı ısıtıp kaynanadan altını kapatalım ve içine çikolataları ekleyelim. Karıştırarak eritelim.
  • Çikolatalar tamamen eriyince kekin üzerine gezdirelim.
  • Üzerini süs şekerlemeler ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder