Koza Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 350 gram tavuk göğsü
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
Koza Mantı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yufkalarımızı üçgen şeklinde 32 parçaya bölüyoruz.
- Böldüğümüz parçaları sigara böreği şeklinde sarıp ucunu suya değdirip yapıştıyoruz.
- Her birini yağ dolu kaseye birkaç saniye batırdıktan sonra tepsiye dizip fırına veriyoruz.
- Üstü kızarana kadar 175 derecelik fırında pişiyoruz.
- Tavaya 2-3 çorba kaşığı kadar yağı döküp soğanları ekliyoruz.
- Soğanlar renk alınca üstüne tavuğu ekleyip pişiyoruz.
- Tavukların üstüne salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar pişirip son olarak baharatlarını ekliyoruz.
- Fırından çıkan koza mantıları ve tavukları servis tabağına koyup üstüne çok az su ile kıvamını açtığımız süzme yoğurdu döküyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder