29 Mayıs 2021 Cumartesi

Koza Mantı Tarifi

 

Koza Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 350 gram tavuk göğsü
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon

    Koza Mantı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yufkalarımızı üçgen şeklinde 32 parçaya bölüyoruz.
  • Böldüğümüz parçaları sigara böreği şeklinde sarıp ucunu suya değdirip yapıştıyoruz.
  • Her birini yağ dolu kaseye birkaç saniye batırdıktan sonra tepsiye dizip fırına veriyoruz.
  • Üstü kızarana kadar 175 derecelik fırında pişiyoruz.
  • Tavaya 2-3 çorba kaşığı kadar yağı döküp soğanları ekliyoruz.
  • Soğanlar renk alınca üstüne tavuğu ekleyip pişiyoruz.
  • Tavukların üstüne salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar pişirip son olarak baharatlarını ekliyoruz.
  • Fırından çıkan koza mantıları ve tavukları servis tabağına koyup üstüne çok az su ile kıvamını açtığımız süzme yoğurdu döküyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder