30 Mayıs 2021 Pazar

Kayısı Reçeli Tarifi

 

Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım adet limon suyu
  • Bir fiske tuz

    Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Kayısılarımızı iyice yıkayıp ortadan ikiye bölelim çekirdeklerini çıkartalım.
  • Dörde bölüp derin bir tencere veya kaseye alalım üzerine şekerimizi döküp 1 gece bekletelim kayısılar suyunu salmış olacaktır.
  • Ertesi gün ocağın üzerine alın ve orta ateşte çok az karıştırarak kaynatıp kıvamlanmaya bırakalım.
  • Üstlerinde köpükler oluştukça onları kepçe yardımı ile alıp atalım.
  • Kıvam aldıktan sonra içerisine bir fiske tuz ve limon suyunu atalım.
  • Kapağını kapatalım 5 dk bu şekilde kaynatalım.
  • Reçel iyice kıvam aldığında ocağın altını kapatalım.
  • Soğuyunca cam bir kavanoz içerisine alalım.
  • Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim.
  • Püf noktası:limonu ekledikten sonra 5 dk kadar daha kaynatıp ocaktan almalısınız. Kıvamın cıvık veya çok katı olmamamasına dikkat ediniz.

    Kayısı yeteri kadar suyunu salmazsa 1 su bardağı kadar su ilavesi yapabilirsiniz. Kaynama aşamasında 1 çubuk tarçın atıp daha aromalı bir tat elde edebilirsiniz. Kayısıların tane tane kalmasını istiyorsanız sert kayısı kullanın ve yapım aşamasında oldukça az karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder