Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kayısı
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım adet limon suyu
- Bir fiske tuz
Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı
- Kayısılarımızı iyice yıkayıp ortadan ikiye bölelim çekirdeklerini çıkartalım.
- Dörde bölüp derin bir tencere veya kaseye alalım üzerine şekerimizi döküp 1 gece bekletelim kayısılar suyunu salmış olacaktır.
- Ertesi gün ocağın üzerine alın ve orta ateşte çok az karıştırarak kaynatıp kıvamlanmaya bırakalım.
- Üstlerinde köpükler oluştukça onları kepçe yardımı ile alıp atalım.
- Kıvam aldıktan sonra içerisine bir fiske tuz ve limon suyunu atalım.
- Kapağını kapatalım 5 dk bu şekilde kaynatalım.
- Reçel iyice kıvam aldığında ocağın altını kapatalım.
- Soğuyunca cam bir kavanoz içerisine alalım.
- Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim.
Püf noktası:limonu ekledikten sonra 5 dk kadar daha kaynatıp ocaktan almalısınız. Kıvamın cıvık veya çok katı olmamamasına dikkat ediniz.
Kayısı yeteri kadar suyunu salmazsa 1 su bardağı kadar su ilavesi yapabilirsiniz. Kaynama aşamasında 1 çubuk tarçın atıp daha aromalı bir tat elde edebilirsiniz. Kayısıların tane tane kalmasını istiyorsanız sert kayısı kullanın ve yapım aşamasında oldukça az karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder