Susamlı Pastahane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ(arzuya göre margarin)
- 1 yumurta sarısı (beyazı dışına)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1, 5 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yaklaşık 3 su bardağı un(kontrollü)
Üzerine;
- Susam
- Ayırdığımız yumurtaların akı
Susamlı Pastahane Tuzlusu Tarifi Yapılışı
- Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Unu kontrollü şekilde ekleyerek yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
- Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurtanın akına ardından susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Dondurucuda saklayabilirsiniz.
✅Not;mahlep yoksa eğer sirke ölçümüzü 2 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder