30 Mayıs 2021 Pazar

Susamlı Pastahane Tuzlusu Tarifi

 

Susamlı Pastahane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ(arzuya göre margarin)
  • 1 yumurta sarısı (beyazı dışına)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1, 5 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yaklaşık 3 su bardağı un(kontrollü)

Üzerine;

  • Susam
  • Ayırdığımız yumurtaların akı

    Susamlı Pastahane Tuzlusu Tarifi Yapılışı

  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü şekilde ekleyerek yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
  • Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurtanın akına ardından susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Dondurucuda saklayabilirsiniz.

    ✅Not;mahlep yoksa eğer sirke ölçümüzü 2 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder