29 Mayıs 2021 Cumartesi

Kuzu Pirzola Ve Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Kuzu Pirzola Ve Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Pirzola için gereken malzemeler:

  • 1 kg kuzu pirzola
  • 30 gr zeytin yağı
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz, kekik, karabiber ve biberiye

Bulgur pilav için gereken malzemeler:

  • 520 gr pilavlık bulgur pirinç
  • 900 ml su
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı sivri biber
  • 70 gr tereyağım
  • 80 ml zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

    Kuzu Pirzola Ve Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pirzola yapılışı:.📍pirzoları geniş bir kaba alın.
  • Zeytin yaği ve baharatları ilave edin ve iyice karıştırın. Üzerine streç çekip 2-3 saat buzdolabında bekletin. (nekadar çok bekletirseniz okadar lezzetli olur. ).
  • İsterseniz mangal üzeri isterseniz fırında veya tava kızartarak pişire bilirsiniz.
  • Bulgur pilav yapılışı:İlk önce soğanı küçük bir şekilde doğrayın. Zeytinyağı bir tencereye ilave edin ve doğranmıs soğanları ilave edip pembeleşene kadar orta ateşte kavurun.
  • Şimdi küçük doğramış biberleri ilave edin ve devam soteleyin.Salçayı ilave edin.
  • Ardından bulguru ve tereyağını ilave edin ve devam kavurun. Şimdi suyu ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
  • Suyu çekildikden sonra altını kapatıp bir temiz mutfak bezi sarıp demlenmeye bırakın. Helal hoş olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder