Kuzu Pirzola Ve Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Pirzola için gereken malzemeler:
- 1 kg kuzu pirzola
- 30 gr zeytin yağı
- 2,5 tatlı kaşığı tuz, kekik, karabiber ve biberiye
Bulgur pilav için gereken malzemeler:
- 520 gr pilavlık bulgur pirinç
- 900 ml su
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı sivri biber
- 70 gr tereyağım
- 80 ml zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
Kuzu Pirzola Ve Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirzola yapılışı:.📍pirzoları geniş bir kaba alın.
- Zeytin yaği ve baharatları ilave edin ve iyice karıştırın. Üzerine streç çekip 2-3 saat buzdolabında bekletin. (nekadar çok bekletirseniz okadar lezzetli olur. ).
- İsterseniz mangal üzeri isterseniz fırında veya tava kızartarak pişire bilirsiniz.
- Bulgur pilav yapılışı:İlk önce soğanı küçük bir şekilde doğrayın. Zeytinyağı bir tencereye ilave edin ve doğranmıs soğanları ilave edip pembeleşene kadar orta ateşte kavurun.
- Şimdi küçük doğramış biberleri ilave edin ve devam soteleyin.Salçayı ilave edin.
- Ardından bulguru ve tereyağını ilave edin ve devam kavurun. Şimdi suyu ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
- Suyu çekildikden sonra altını kapatıp bir temiz mutfak bezi sarıp demlenmeye bırakın. Helal hoş olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder