29 Mayıs 2021 Cumartesi

Parmak Yedirten Yaz Dolması (Mardin Usulü) Tarifi

 

Parmak Yedirten Yaz Dolması (Mardin Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 100 gram dana kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam taze nane
  • Dolmada kullanacağımız domateslerin içi
  • Bol sumak
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz(baharatların miktarı arzuya göre ayarlanır.)
  • Ben bu dolmayı karışık yaptım siz bu iç malzemeyi istediğiniz dolma malzemesinde kullanabilirsiniz.
  • 4 adet küçük kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 adet küçük boy domates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • Beyaz lahana ve asma yaprağı
  • (dolmaya hem lezzet hemde dibi tutmaması için tencere zeminine kuşbaşı veya parça et, ince dilimşenmiş kuyruk yağı, lahana veya ıslatılmış nohut kayabilirsiniz.fotoğraflarda ayrıntılı anlatım mevcut)

    Parmak Yedirten Yaz Dolması (Mardin Usulü) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinç ve bulguru yıkayıp süzelim.
  • İçimizi hazırlayacağımız kaba alalım.
  • Üzerine soğanları rendeleyelim.
  • Maydanoz nane ve açmış olduğumuz domates içlerini ince ince doğrayalım.
  • Kıyma, baharat, tuz ve salçaları ekleyip iyice karıştıralım.
  • Son olarak yağını ekleyip iyice karışmasını sağlayalım.
  • Tencerenin zeminine et ve kuyruk yağını yerleştirelim.
  • Sarmalarımızı sarıp dolmaları dolduralım.
  • Üzerine 2, 5 su bardağı sıcak su koyup önce orta sonra kısık ateşte 1 saat pişirelim. Afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder