31 Mayıs 2021 Pazartesi

Yapması Kolay Tadı Olay Kadayıf Sarması Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 200 gram ceviz içi
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzerine

  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 6 -7 damla limon suyu

    Yapılışı

  • Önce şerbeti hazırlıyoruz şeker ve suyu bir kaba alıp kaynayana kadar pişiriyoruz 6 -7 damla limon suyu katıyoruz.
  • Biraz daha kaynattıktan sonra kıvamı geldiyse altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Kadayıfları bir kaba alıp sıvı yağ döküyoruz ve harmanlıyoruz.
  • Daha sonra elimiz kadar bir parça koparıp düzeltiyoruz ve en ucuna ceviz içi koyup yanlardanda toplayarak sarmaya başlıyoruz en son toparlanması için elimizle hafifçe sıkıp fırın tepsisine koyuyoruz.
  • Sırasıyla bütün kadayıfları aynı şekilde sarıyoruz.
  • Fırına sürmeden üzerine eritmiş olduğumuz tereyağını döküyoruz eşit şekilde ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altlı üstlü kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız tatlıya ılımış olan şerbeti eşit şekilde döküyoruz. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak 2- 3 saat dinlenen kadayıflar servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder