Malzemeler
- 3 adet orta boy kabak
- 3 yemek kaşığı yağsız yoğurt
- Yarım adet kurusoğan
- Kırmızı biber
- Biraz zeytinyağı
- Arzuya göre dereotu, nane, karabiber, kekik
Yapılışı
- 3 adet orta boy kabağı yemeklik şekilde doğrayın.
- Tava içerisine yardım adet kurusoğan doğrayın.
- Üzerine doğradığınız kabakları alın.
- Üzerine zeytin yağı ekleyin. Ve orta ateşte yumuşayıncaya dek pişirin sonrasında ocağını altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Ardından üzerine3 yemek kaşığı yoğurt ekleyip karıştırın.
- Üzerine bolca kırmızı pul biber ekleyin. Ardından tercihe göre dereotu ve kekik gibi baharatları da üzerine ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder