Malzemeler
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil köy biberi
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ alalım içerisine bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayalım ardından kapya biber ve yeşil biberi, sarımsağı doğrayıp içerisine katalım. Kavurmaya devam edelim.
- Bir adet patatesi kabuğunu soyarak fazla büyük olmayacak şekilde içerisine doğrayalım.
- Kabak ve patlıcanın kabuğunu da soyarak aynı şekilde fazla büyük olmayacak şekilde doğrayarak içerisine ilave edelim. Karıştıralım. Dört su bardağı sıcak su koyalım.
- Baharatlarını ilave edelim. Önce hızlı ateşte sonrası kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak 30 dakika pişmeye bırakalım. Süre sonunda türlümüz hazır. Servis tabağına alarak servis yapabiliriz.
Not: Dilerseniz bu yemeğin içerisinde havuç taze fasulye gibi arta kalan sebzeleride değerlendirebilirsiniz. Onlarda ayrı bir tat katacaklardır emin olun. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder