8 Haziran 2021 Salı

Türlü Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber 

Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ alalım içerisine bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayalım ardından kapya biber ve yeşil biberi, sarımsağı doğrayıp içerisine katalım. Kavurmaya devam edelim.
  2. Bir adet patatesi kabuğunu soyarak fazla büyük olmayacak şekilde içerisine doğrayalım.
  3. Kabak ve patlıcanın kabuğunu da soyarak aynı şekilde fazla büyük olmayacak şekilde doğrayarak içerisine ilave edelim. Karıştıralım. Dört su bardağı sıcak su koyalım.
  4. Baharatlarını ilave edelim. Önce hızlı ateşte sonrası kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak 30 dakika pişmeye bırakalım. Süre sonunda türlümüz hazır. Servis tabağına alarak servis yapabiliriz.

Not: Dilerseniz bu yemeğin içerisinde havuç taze fasulye gibi arta kalan sebzeleride değerlendirebilirsiniz. Onlarda ayrı bir tat katacaklardır emin olun. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder