30 Haziran 2021 Çarşamba

Ali Nazik Kebabı Tarifi

 

Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı
  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • Yoğurt (göz kararı)
  • 1 yemek kaşığı salça (veya göz kararı domates sosu)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su
  • Maydanoz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yeditürlü
  • Pul biber
  • Tuz

    Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları közlenmesi için fırına alıyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz.
  • Önceden haşladığımız eti de eriyen yağın üzerine döküp biraz kavuruyoruz.
  • Salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Ardından tüm baharatları ekleyip karıştırıyor ve suyumuzu da ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Közlenmiş patlıcanları fırından alıp içini kaşık yardımıyla çıkarıyoruz.
  • Bıçakla ince ince kıyıyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağı tencereye alıyor ve üzerine patlıcanı ekleyip kızartıyoruz.
  • Karıştırma kabına biraz yoğurt alıp hafif çırpıyor ve krema kıvamına getiriyoruz.
  • Üzerine kızarttığımız patlıcan söğürtmesini ve sarımsağı rendeleyip ekliyoruz.
  • Sos tenceresinde 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırıyoruz.
  • Servis tabağına yoğurtlu söğürtmeyi alıyoruz.
  • Üzerine yumuşacık olmuş etimizi ekliyor ve tereyağını gezdiriyoruz. Son olarak maydanozla süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun! ❤️👩🏻‍🍳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder