Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı
- 2 adet büyük boy patlıcan
- Yoğurt (göz kararı)
- 1 yemek kaşığı salça (veya göz kararı domates sosu)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı su
- Maydanoz
- Kekik
- Karabiber
- Kimyon
- Yeditürlü
- Pul biber
- Tuz
Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları közlenmesi için fırına alıyoruz.
- Tencereye sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz.
- Önceden haşladığımız eti de eriyen yağın üzerine döküp biraz kavuruyoruz.
- Salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Ardından tüm baharatları ekleyip karıştırıyor ve suyumuzu da ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Közlenmiş patlıcanları fırından alıp içini kaşık yardımıyla çıkarıyoruz.
- Bıçakla ince ince kıyıyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağı tencereye alıyor ve üzerine patlıcanı ekleyip kızartıyoruz.
- Karıştırma kabına biraz yoğurt alıp hafif çırpıyor ve krema kıvamına getiriyoruz.
- Üzerine kızarttığımız patlıcan söğürtmesini ve sarımsağı rendeleyip ekliyoruz.
- Sos tenceresinde 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırıyoruz.
- Servis tabağına yoğurtlu söğürtmeyi alıyoruz.
- Üzerine yumuşacık olmuş etimizi ekliyor ve tereyağını gezdiriyoruz. Son olarak maydanozla süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun! ❤️👩🏻🍳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder