Lokum Kıvamında Tavuk Baget Tarifi

 

Lokum Kıvamında Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 5 diş sarımsak
  • 4 adet yeşil soğan
  • Tuz

    Lokum Kıvamında Tavuk Baget Tarifi Yapılışı

  • Tavukları temizledim uygun bir kaba aldım. Üzerine yoğurt, soya sosu, salça, ince doğranmış sarımsak ve baharatları ekledim ve harmanladım.
  • Üzerini kapatıp dolapta yarım saat dinlendirdim. Tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ aldım. Tavukları dizdim kalan bütün sosu tavukların üzerine döktüm.
  • 15 dakika kadar koşuk ateşte pişirdim. Ters çevirdim ve üzerine büyük doğradığım yeşil soğanları serptim.
  • Kapağını kapatıp tekrar kısık ateşte kontrollü şekilde pişirdim. Yanında makarnayla servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder