Lokum Kıvamında Tavuk Baget Tarifi
Lokum Kıvamında Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk but
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 5 diş sarımsak
- 4 adet yeşil soğan
- Tuz
Lokum Kıvamında Tavuk Baget Tarifi Yapılışı
- Tavukları temizledim uygun bir kaba aldım. Üzerine yoğurt, soya sosu, salça, ince doğranmış sarımsak ve baharatları ekledim ve harmanladım.
- Üzerini kapatıp dolapta yarım saat dinlendirdim. Tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ aldım. Tavukları dizdim kalan bütün sosu tavukların üzerine döktüm.
- 15 dakika kadar koşuk ateşte pişirdim. Ters çevirdim ve üzerine büyük doğradığım yeşil soğanları serptim.
- Kapağını kapatıp tekrar kısık ateşte kontrollü şekilde pişirdim. Yanında makarnayla servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder