Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 3-4 adet taze fasulye
- 4 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 su bardağı bulgur
- Tuz
- Karabiber
- Sıcak su
Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları soyun, küçük küçük doğrayıp tuzlu suya koyun. Tereyağ ve zeytinyağını tavaya alın. Yemeklik doğranmış soğanı ve ayıklanıp minik minik doğranmış fasulyeyi ekleyin.
- Yüksek ateşte fasulyenin rengi dönene kadar soteleyin (İyi sotelenmezse fasulye pişmez) Küp küp doğranmış patatesleri ve patlıcanları da ekleyip bir dakikada öyle karıştırın.
- Biberleri ekleyin. Onları da iyice soteleyip salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Kapağı kapatıp 2 dakika pişirin.
- Bulguru ekleyip üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini atın.
- Kaynayana kadar yüksek sonra kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince pişmemişse biraz daha su ekleyip pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder