9 Haziran 2021 Çarşamba

Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 3-4 adet taze fasulye
  • 4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıcak su

    Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları soyun, küçük küçük doğrayıp tuzlu suya koyun. Tereyağ ve zeytinyağını tavaya alın. Yemeklik doğranmış soğanı ve ayıklanıp minik minik doğranmış fasulyeyi ekleyin.
  • Yüksek ateşte fasulyenin rengi dönene kadar soteleyin (İyi sotelenmezse fasulye pişmez) Küp küp doğranmış patatesleri ve patlıcanları da ekleyip bir dakikada öyle karıştırın.
  • Biberleri ekleyin. Onları da iyice soteleyip salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Kapağı kapatıp 2 dakika pişirin.
  • Bulguru ekleyip üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini atın.
  • Kaynayana kadar yüksek sonra kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince pişmemişse biraz daha su ekleyip pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder