İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru İçin
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi (Rendenin ince yeriyle)
- 1 yemek kaşığı sirke (Gevrek olması için)
- 2,5 veya 3 su bardağı un kontrollü eklenecek
Üzeri İçin
- Yeteri kadar fındık
Bulamak İçin
- 1 kase irmik
İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce tencereye şeker, su katıp 1 dilim limon sıkıp, sıktığımız limonuda tencereye katıp şerbeti 10 dakika kaynatalım soğusun.
- Geniş bir kaba hamur malzemelerini katıp yumuşak ele yapışmayan hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp bir tepsiye alalım.
- Bezelerin her birine bıçakla veya kürdanla sekil verip irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
- Ortalarına fındık koyalım 180 derece fırına verelim. Kızarana kadar pişirelim.
- Kızaran tatlıyı fırından çıkarıp soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirelim.
- Biraz dursun tatlıları tersine çevirelim şerbeti çeksin.
- Daha sonra yönlerine çevirelim 1 veya 2 saat dinlensin şerbetini iyice çeksin servise hazır. Arzuya göre dondurmayla servis yapalım.
Not: Ununu kontrollü ekleyelimki hamuru tam kıvamında olsun. Tepsiyi fırından çıkarınca fındıklar yukarıya çıkacaklardır hamur kabardıkça. Sıcağıyla fındıkların her birini elimizle bastıralım. Afiyet olsun🍬🌹
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder