9 Haziran 2021 Çarşamba

İrmik Tatlısı Tarifi

 

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru İçin

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi (Rendenin ince yeriyle)
  • 1 yemek kaşığı sirke (Gevrek olması için)
  • 2,5 veya 3 su bardağı un kontrollü eklenecek

Üzeri İçin

  • Yeteri kadar fındık

Bulamak İçin

  • 1 kase irmik

    İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce tencereye şeker, su katıp 1 dilim limon sıkıp, sıktığımız limonuda tencereye katıp şerbeti 10 dakika kaynatalım soğusun.
  • Geniş bir kaba hamur malzemelerini katıp yumuşak ele yapışmayan hamur yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp bir tepsiye alalım.
  • Bezelerin her birine bıçakla veya kürdanla sekil verip irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
  • Ortalarına fındık koyalım 180 derece fırına verelim. Kızarana kadar pişirelim.
  • Kızaran tatlıyı fırından çıkarıp soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirelim.
  • Biraz dursun tatlıları tersine çevirelim şerbeti çeksin.
  • Daha sonra yönlerine çevirelim 1 veya 2 saat dinlensin şerbetini iyice çeksin servise hazır. Arzuya göre dondurmayla servis yapalım.
  • Not: Ununu kontrollü ekleyelimki hamuru tam kıvamında olsun. Tepsiyi fırından çıkarınca fındıklar yukarıya çıkacaklardır hamur kabardıkça. Sıcağıyla fındıkların her birini elimizle bastıralım. Afiyet olsun🍬🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder