9 Haziran 2021 Çarşamba

Cennet Çorbası (Mısır Unlu Çorba) Tarifi

 

Cennet Çorbası (Mısır Unlu Çorba) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 bardak su (tavuk suyu varsa 2 bardağını tavuk suyu kullanırsanız daha güzel oluyo)

Üzeri için

  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • Pul biber

    Cennet Çorbası (Mısır Unlu Çorba) Tarifi Yapılışı

  • Bir tencereye mısır ununu ve tereyağını, sıvı yağı alıp 3 dakika kavuruyoruz,.
  • Ardından soğan patates ve sarımsağı soyup büyük büyük doğrayıp tencereye alıyoruz .
  • 3 dakika daha kavuruyoruz üzerine karabiber tuz ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz, patatesler pişinceye kadar orta ateşte kaynatıyoruz .
  • Çorbamızı blenderden geçirip 3 dakika daha kaynatıyoruz ve çorbamız hazır.
  • Üzeri için sos cezvesine tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Üzerine pul biberi ekleyip bi fokurdatıyoruz, kaselere aldığımız çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder