Cevizli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 6 orta boy havuç
Kavurmak İçin
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin
- 5 yemek kaşığı katı yoğurt
- 1 büyük diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Süslemek İçin
- Birkaç adet ceviz
Cevizli Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
- Havuçları soyarak rendeliyoruz. Yağla birlikte tavaya alarak suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
- Havuçlar yumuşayana kadar birkaç dakika daha kavurup soğumaya bırakıyoruz.
- Sos malzemelerini ekleyerek karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Cevizle süsleyerek servis ediyoruz. 🥕🥕.
- Özellikle et yemeklerinin yanına yakışan pratik ve lezzetli bir meze. 👍 Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder