1 Haziran 2021 Salı

Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi

 

Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış(400-500gr)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı kadar sıcak su
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber isteğe bağlı pul biber

Kabak beğendi için;

  • 3-4 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kadar da kaşar
  • Tuz, karabiber

    Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  • Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve soteleyin.
  • Üzerine tavukları ekleyerek tavukların suyunu salıp çekene kadar karıştırın.
  • Üzerine salçayı ekleyin.
  • Biberleri ve domatesi de ekleyip tuzunu baharatlarını da koyun.
  • Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su koyup kapağını kapatın.
  • 10 dk kadar bu şekilde pişsin.
  • Pişip pişmediğini kontrol edip ocaktan alın.
  • Beğendi için kabakları rendeleyin.
  • Kabakları tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Ayrı bir tencerede tereyağ ve sıvı yağı kızdırın.
  • Üzerine unu ekleyip kavurun.
  • Hafif kokusu çıkan una sütü ekleyin ve sürekli olarak karıştırın topak olmasın.
  • Topak olursa blendar dan geçirebilirsiniz.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
  • Pişen kabaklara kaşar rendesi ve beşamel sosu ekleyip karıştırın.
  • İyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Tuz yada karabiber ilavesi yapabilirsiniz damak tadınıza göre.
  • Beğendi ilk başta sulu gelebilir ama sonradan koyulaşacaktır.
  • Beğendiği servis tabağına alın üzerine tavuk soteyi koyup sıcak olarak servis yapın. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder