Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış(400-500gr)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı kadar sıcak su
- Bir tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber isteğe bağlı pul biber
Kabak beğendi için;
- 3-4 adet kabak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı kadar da kaşar
- Tuz, karabiber
Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve soteleyin.
- Üzerine tavukları ekleyerek tavukların suyunu salıp çekene kadar karıştırın.
- Üzerine salçayı ekleyin.
- Biberleri ve domatesi de ekleyip tuzunu baharatlarını da koyun.
- Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su koyup kapağını kapatın.
- 10 dk kadar bu şekilde pişsin.
- Pişip pişmediğini kontrol edip ocaktan alın.
- Beğendi için kabakları rendeleyin.
- Kabakları tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede tereyağ ve sıvı yağı kızdırın.
- Üzerine unu ekleyip kavurun.
- Hafif kokusu çıkan una sütü ekleyin ve sürekli olarak karıştırın topak olmasın.
- Topak olursa blendar dan geçirebilirsiniz.
- Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
- Pişen kabaklara kaşar rendesi ve beşamel sosu ekleyip karıştırın.
- İyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Tuz yada karabiber ilavesi yapabilirsiniz damak tadınıza göre.
- Beğendi ilk başta sulu gelebilir ama sonradan koyulaşacaktır.
- Beğendiği servis tabağına alın üzerine tavuk soteyi koyup sıcak olarak servis yapın. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder