Çikolatalı Truff Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kalıp kek (Kakaolu)
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un (Silme)
- 1 yemek kaşığı kakao (Silme)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Üzerine;
- 100 gram sütlü çikolata
- 100 gram bitter çikolata
Çikolatalı Truff Tarifi Yapılışı
- Öncelikle çikolata sosu hazırlayalım; küçük bir tencere içerisine 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya ve 1 bardak sütü karıştırıp ocakta kaynayana kadar karıştıralım
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Keki elimizle ufalayalım hazırladığımız sosu ufalanan kekin üzerine dökelim.
- Elimizle yoğurup istenilen boyutta yuvalayalım.
- Streç serdiğimiz uygun bir tepsiye yuvaladığımız kekleri yerleştirelim dondurucuya koyup 1 saat bekletelim.
- 200 gram çikolatayı benmari usulü eritelim dondurucudan aldığımız kek toplarını çikolataya batırıp yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsi içine alalım hepsini bitirdikten sonra servise hazır.
Not; kalan kekimizin içine hazırladığız sos az gelirse azar azar süt ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz çok cıvık olmamasına dikkat edelim elimize aldığımızda rahatça yuvarlanabilsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder