Ezogelin Çorbasını Bir De Böyle Deneyin (Mercimeğin Posası Olmadan Pürüzsüz Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- İsteğe göre pulbiber
- Sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
- Tereyağı (isteğe göre)
- 1 litre su
- İsteğe göre tavuk ya da et suyu kullanılabilir
Ezogelin Çorbasını Bir De Böyle Deneyin (Mercimeğin Posası Olmadan Pürüzsüz Kıvam) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle suyu kaynatalım.
- Mercimekleri yıkayıp güzelce süzelim.
- Soğanları doğrayalım fazla küçük doğramaya gerek yok.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyup soğanları kavuralım.
- Kavrulan soğanların üstüne salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan salçalı soğanın üstüne mercimekleri ekleyip 2-3 dk daha kavuralım daha sonra 1-1. 5 lt suyu koyalım (kıvama göre su ekleyebilirsiniz).
- Tuz da ekleyip kapağı kapatalım mercimekler iyice pişene kadar pişirelim.
- Ayrıca bir tencereye 1 yemek kaşığı pirinç ve 1 yemek kaşığı bulguru koyup 1 bardak su ekleyelim kıtırlıkları gidene kadar pişirelim fazla pişerse çorbanın içinde lapa olabilir.
- Pişen mercimeği tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendıra vuralım.
- Daha sonra üstüne pişen pirinçi ve bulguru ekleyelim karıştıralım en son naneyi ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım. Afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder