1 Haziran 2021 Salı

Ezogelin Çorbasını Bir De Böyle Deneyin (Mercimeğin Posası Olmadan Pürüzsüz Kıvam) Tarifi

 

Ezogelin Çorbasını Bir De Böyle Deneyin (Mercimeğin Posası Olmadan Pürüzsüz Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • İsteğe göre pulbiber
  • Sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
  • Tereyağı (isteğe göre)
  • 1 litre su
  • İsteğe göre tavuk ya da et suyu kullanılabilir

    Ezogelin Çorbasını Bir De Böyle Deneyin (Mercimeğin Posası Olmadan Pürüzsüz Kıvam) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle suyu kaynatalım.
  • Mercimekleri yıkayıp güzelce süzelim.
  • Soğanları doğrayalım fazla küçük doğramaya gerek yok.
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyup soğanları kavuralım.
  • Kavrulan soğanların üstüne salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Kavrulan salçalı soğanın üstüne mercimekleri ekleyip 2-3 dk daha kavuralım daha sonra 1-1. 5 lt suyu koyalım (kıvama göre su ekleyebilirsiniz).
  • Tuz da ekleyip kapağı kapatalım mercimekler iyice pişene kadar pişirelim.
  • Ayrıca bir tencereye 1 yemek kaşığı pirinç ve 1 yemek kaşığı bulguru koyup 1 bardak su ekleyelim kıtırlıkları gidene kadar pişirelim fazla pişerse çorbanın içinde lapa olabilir.
  • Pişen mercimeği tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendıra vuralım.
  • Daha sonra üstüne pişen pirinçi ve bulguru ekleyelim karıştıralım en son naneyi ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım. Afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder