9 Haziran 2021 Çarşamba

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 3 adet yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı +3 yemek kaşığı siyez unu( normal beyaz un kullanmak isterseniz 1 su bardağı yeterli olacaktır )
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt

Krema kısmı için:

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Ganaj için:

  • 200 ml lik süt kreması
  • 60 gr sütlü çikolata
  • 60 gr bitter çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kakao ve unu (kontrollü) ekleyelim, çok az çırpalım.
  • Eleyerek kabartma tozunu da ekleyip spatula ile hamuru çok söndürmeden karıştıralım.
  • Keki yağlanmış 26 cm lik kare borcama ya da kelepçeli kalıba dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamurun içi olana kadar pişirelim.
  • Hamur pişerken bir yandan kremasını hazırlayalım.
  • Krem şantiyi süt ile çırpıp hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyelim ve karıştıralım.
  • Fırından çıkan hamuru birkaç yerinden kürdanla delelim ve 1 bardak süt ile ıslatalım.
  • Islatılmış kekimizin üzerine spatula ile kremayı eşit olarak yayalım. Ve buzdolabına kaldırıp yarım saat bekletelim.
  • Ganaj için de sıvı kremayı ocakta ısıtıp kenara alalım. İçine kırdığımız çikolata parçalarını atalım ve karıştırarak eritelim.
  • Buzdolabından çıkardığımız pastanın en üstüne çikolata sosumuzu yayalim. Ve yine buzdolabında en az 3 saat bekletelim.
  • Sunum sırasında üzerine fıstık, fındık ekleyerek servis edelim. Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder