Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 3 adet yumurta
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı +3 yemek kaşığı siyez unu( normal beyaz un kullanmak isterseniz 1 su bardağı yeterli olacaktır )
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Keki ıslatmak için
- 1 su bardağı süt
Krema kısmı için:
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Ganaj için:
- 200 ml lik süt kreması
- 60 gr sütlü çikolata
- 60 gr bitter çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kakao ve unu (kontrollü) ekleyelim, çok az çırpalım.
- Eleyerek kabartma tozunu da ekleyip spatula ile hamuru çok söndürmeden karıştıralım.
- Keki yağlanmış 26 cm lik kare borcama ya da kelepçeli kalıba dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamurun içi olana kadar pişirelim.
- Hamur pişerken bir yandan kremasını hazırlayalım.
- Krem şantiyi süt ile çırpıp hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyelim ve karıştıralım.
- Fırından çıkan hamuru birkaç yerinden kürdanla delelim ve 1 bardak süt ile ıslatalım.
- Islatılmış kekimizin üzerine spatula ile kremayı eşit olarak yayalım. Ve buzdolabına kaldırıp yarım saat bekletelim.
- Ganaj için de sıvı kremayı ocakta ısıtıp kenara alalım. İçine kırdığımız çikolata parçalarını atalım ve karıştırarak eritelim.
- Buzdolabından çıkardığımız pastanın en üstüne çikolata sosumuzu yayalim. Ve yine buzdolabında en az 3 saat bekletelim.
- Sunum sırasında üzerine fıstık, fındık ekleyerek servis edelim. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder