2 Haziran 2021 Çarşamba

CupCake Tarifi

 

CupCake Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram un
  • 56 gram eritilmiş tereyağ
  • 60 ml sıvı yağ
  • 240 ml süt
  • 60 ml limon suyu
  • 60 ml ekşi krema (Yemeklik, pastalık yazanlar değil)
  • 150 gram şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Frenk üzümü

    CupCake Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker çırpma kabına alınır, çırpılır.
  • Üzerine süt, sıvı yağ, tereyağ, ekşi krema ilave edilir ve birlikte çırpılır.
  • Daha sonra üzerine limon suyu da ilave edilir, çırpılır.
  • Bütün malzemelerin üzerine un, kabartma tozu ilave edilir ve çırpılmaya devam edilir.
  • Son olarak da frenk üzümleri ilave edilir.
  • Cupcake kapılarına kek karışımı eşit paylaştırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder