2 Haziran 2021 Çarşamba

Evde Dankek Rulo Pasta Nasıl Yapılır

 

Evde Dankek Rulo Pasta Nasıl Yapılır İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 50 gram şeker (Yumurta sarıları ile çırpılacak)
  • 70 gram şeker (Yumurta beyazları ile çırpılacak
  • 90 gram un
  • 50 gram süt
  • 50 gram sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İçerisi için

  • Kiraz marmelatı

    Evde Dankek Rulo Pasta Nasıl Yapılır Yapılışı

  • Ev yapımı dankek rulo pasta için öncelikle yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. 5 yumurta sarısı üzerine 50 gram şeker ekleyip çırpın.
  • 5 yumurta beyazı üzerine 70 gram şeker ekleyip traş köpüğü kıvamı alan kadar iyice çırpın.
  • Kabı çevirince beyaz karışım akmıyorsa kıvam tutmuştur.
  • Ardından beyazların üzerine sarı karışımı dökün ve alttan üste doğru köpüğü söndürmeden metal olmayan bir karıştırıcı ile karıştırın.
  • 90 gram un, 1 çay kaşığı kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın.
  • Hamurun birazını alın ve çok az ayırdığınız ayrı kaptaki hamura 50 gram sıvı yağ 50 gram süt ekleyip karıştırın.
  • Ana hamura bu karışımı ekleyip güzelce karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulo pasta hamurunu döküp incecik yayın hamur eşit yükseklikte olacak.
  • Tabana vurup baloncuk çıkartın önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kekten yağlı kağıdı hemen çıkarın ve kenarlarını kesip düzeltin.
  • Kekin bir kenarını çaprazlama kesin. Keke 1 parmak aralıklar ile çapraz yani 45 derece açıda boydan boya kesikler açın.
  • Kiraz marmelatı yada istediğiniz bir ürün reçel yada nutella da olabilir ve rulo şeklinde dolayın.
  • 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder