Evde Dankek Rulo Pasta Nasıl Yapılır İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 50 gram şeker (Yumurta sarıları ile çırpılacak)
- 70 gram şeker (Yumurta beyazları ile çırpılacak
- 90 gram un
- 50 gram süt
- 50 gram sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İçerisi için
- Kiraz marmelatı
Evde Dankek Rulo Pasta Nasıl Yapılır Yapılışı
- Ev yapımı dankek rulo pasta için öncelikle yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. 5 yumurta sarısı üzerine 50 gram şeker ekleyip çırpın.
- 5 yumurta beyazı üzerine 70 gram şeker ekleyip traş köpüğü kıvamı alan kadar iyice çırpın.
- Kabı çevirince beyaz karışım akmıyorsa kıvam tutmuştur.
- Ardından beyazların üzerine sarı karışımı dökün ve alttan üste doğru köpüğü söndürmeden metal olmayan bir karıştırıcı ile karıştırın.
- 90 gram un, 1 çay kaşığı kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın.
- Hamurun birazını alın ve çok az ayırdığınız ayrı kaptaki hamura 50 gram sıvı yağ 50 gram süt ekleyip karıştırın.
- Ana hamura bu karışımı ekleyip güzelce karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulo pasta hamurunu döküp incecik yayın hamur eşit yükseklikte olacak.
- Tabana vurup baloncuk çıkartın önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kekten yağlı kağıdı hemen çıkarın ve kenarlarını kesip düzeltin.
- Kekin bir kenarını çaprazlama kesin. Keke 1 parmak aralıklar ile çapraz yani 45 derece açıda boydan boya kesikler açın.
- Kiraz marmelatı yada istediğiniz bir ürün reçel yada nutella da olabilir ve rulo şeklinde dolayın.
- 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder