Evde Süt Kreması Yapımı Püf Noktaları Kullanım Yerleri Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 50 gram tereyağı veye margarin Tereyeğı kullandım
Evde Süt Kreması Yapımı Püf Noktaları Kullanım Yerleri Tarifi Yapılışı
- Tereyağını bir tavaya alıp ateşe alalım.
- Yağımız eriyince unumuzu ekliyelim.
- Burdaki püf nokta unumuzun kokusu çıkana kadar iyice kavuralım. Unun kavrulduğunu nerden anlıyoruz un beyazlayınca eski rengini alınca yakmadan kavuralım.
- Daha sonra istediğimiz rengi alınca sütünüzü önce bir bardağını ekleyip topaklanmasın diye iyice karıştıralım.
- Daha sonra ikinci bardağını ekleyip kaynayana kadar karıştıralım eğer kıvamı biraz daha cıvık istiyorsanız biraz daha süt ekleyebilirsiniz eğer koyu kıvam aldıysa blendırla çekip cıvıklaltırabilirsiniz.
Makarna soslarında tatlılarda.
Pasta kremasınıa kıvam vermek için bile kullanabilirsiniz çorbalarda.
3 gün dolapta kavanozda kapağı kapalı bir şekilde kullanabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder