10 Haziran 2021 Perşembe

İç Bakla Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 gram iç bakla
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam dere otu
  • 2 adet taze soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı

  • Tencereye suyu, toz şekeri, tuzu, zeytinyağını alıp kaynatalım.
  • Su kaynayınca iç baklaları atıp, 10 dk kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen baklaları soyup süzgeç veya bir kaba alıp, soğuk sudan geçirelim.
  • Taze soğanı, dere otunu küçük doğrayıp, baklalara ilave edelim.
  • Limon suyu, zeytinyağı ve biraz tuzla lezzetlendirelim. Servise hazır afiyet olsun. Sevgimle🌻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder