Malzemeler
- 300 gram iç bakla
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam dere otu
- 2 adet taze soğan
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- Tencereye suyu, toz şekeri, tuzu, zeytinyağını alıp kaynatalım.
- Su kaynayınca iç baklaları atıp, 10 dk kısık ateşte pişirelim.
- Pişen baklaları soyup süzgeç veya bir kaba alıp, soğuk sudan geçirelim.
- Taze soğanı, dere otunu küçük doğrayıp, baklalara ilave edelim.
- Limon suyu, zeytinyağı ve biraz tuzla lezzetlendirelim. Servise hazır afiyet olsun. Sevgimle🌻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder