10 Haziran 2021 Perşembe

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyeğ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 7 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 200 ml krema

Üzeri için;

  • Dereotu

    Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mantarları güzelce temizledikden sonra ince ince doğrayalım.
  • Çorba yapacağımız tencere içerisine tereyağ koyalım ocağa koyalım tereyağ eriyince üzerine doğranmış mantarlar eklenip mantarlar hafiften sönerken içine rendelenmiş sarımsak ilave edelim.
  • 3-4 dk içerisinde mantarlar suyunu saldıktan sonra içerisine un ilave ediyoruz unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Tuz ve karabiberi de ilave edip suyunu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağımızı kısalım. Yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
  • Pişen çorbamızın içine kremayı da ekleyip bir kaç dk kaynadıktan sonra ince doğranmış dereotu serperek servis yapabiliriz.
  • Not: çorbada kullandığımız suyu yarı yarıya tavuk suyuda kullanabilirsiniz.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder