Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 2 yemek kaşığı tereyeğ
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 7 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 200 ml krema
Üzeri için;
- Dereotu
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle mantarları güzelce temizledikden sonra ince ince doğrayalım.
- Çorba yapacağımız tencere içerisine tereyağ koyalım ocağa koyalım tereyağ eriyince üzerine doğranmış mantarlar eklenip mantarlar hafiften sönerken içine rendelenmiş sarımsak ilave edelim.
- 3-4 dk içerisinde mantarlar suyunu saldıktan sonra içerisine un ilave ediyoruz unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Tuz ve karabiberi de ilave edip suyunu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte pişirelim.
- Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağımızı kısalım. Yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
- Pişen çorbamızın içine kremayı da ekleyip bir kaç dk kaynadıktan sonra ince doğranmış dereotu serperek servis yapabiliriz.
Not: çorbada kullandığımız suyu yarı yarıya tavuk suyuda kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder