Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 ,5 litre süt
- 100 gram tereyağ
- 1 dolu su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 ,5 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 paket bisküvi
- 100 gram kavrulmuş kadayıf
- Yarım çay bardağı kırılmış fındık
- 2 yemek kaşığı şeker
Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Hazır kavrulmuş kadayıf kullanılabilir daha kısa pratik olacaktır.
- 1 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kavrulur.
- Kavrulmuş dışı soyulmuş kırık fındık eklenir 2 dk kavrulur ve şeker eklenir 2 dakikada o şekilde karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Eğer taze kadayıf kullanırsanız kavrulma süresi daha uzun sürecektir.
- Alt tabanı için dilerseniz kadayıfta kullanabilirsiniz ben yumuşattığı için bisküvi kullanıyorum daha lezzetli geliyor.
- Bisküvi robotta toz haline gelene kadar çekin ve buzdolabında soğumaya bırakın.
- Tereyağını tencereye alıp eritin.
- İçerisine unu katıp 5 dakika kısık ateşte kavurun kokusu çıkacaktır sonra altını kapatın,.
- Şekerini ekleyin, 5 dakika ılısın ( bu şekilde sütü döktüğünüzde topaklanma olmaz).
- Sütün içerisine nişastayı ekleyin ve karıştırarak tencerenize dökün iyice pişene kadar karıştırmaya devam edin.
- 3 dakika kaynadığı zaman altını kapatın.
- İçerisine vanilyayı ekleyin.
- Bisküvi tozunu borcama bolca serpiştirin üzerine tavuk göğsünü dökün ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kadayıfı her yere eşit şekilde dökün.
- Not: özellikle soğumasına dikkat edin.
- Yoksa kadayıflarınız üzerinde yumuşar.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlesin. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder