1 Haziran 2021 Salı

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ,5 litre süt
  • 100 gram tereyağ
  • 1 dolu su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 ,5 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 paket bisküvi
  • 100 gram kavrulmuş kadayıf
  • Yarım çay bardağı kırılmış fındık
  • 2 yemek kaşığı şeker

    Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  • Hazır kavrulmuş kadayıf kullanılabilir daha kısa pratik olacaktır.
  • 1 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kavrulur.
  • Kavrulmuş dışı soyulmuş kırık fındık eklenir 2 dk kavrulur ve şeker eklenir 2 dakikada o şekilde karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Eğer taze kadayıf kullanırsanız kavrulma süresi daha uzun sürecektir.
  • Alt tabanı için dilerseniz kadayıfta kullanabilirsiniz ben yumuşattığı için bisküvi kullanıyorum daha lezzetli geliyor.
  • Bisküvi robotta toz haline gelene kadar çekin ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Tereyağını tencereye alıp eritin.
  • İçerisine unu katıp 5 dakika kısık ateşte kavurun kokusu çıkacaktır sonra altını kapatın,.
  • Şekerini ekleyin, 5 dakika ılısın ( bu şekilde sütü döktüğünüzde topaklanma olmaz).
  • Sütün içerisine nişastayı ekleyin ve karıştırarak tencerenize dökün iyice pişene kadar karıştırmaya devam edin.
  • 3 dakika kaynadığı zaman altını kapatın.
  • İçerisine vanilyayı ekleyin.
  • Bisküvi tozunu borcama bolca serpiştirin üzerine tavuk göğsünü dökün ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra kadayıfı her yere eşit şekilde dökün.
  • Not: özellikle soğumasına dikkat edin.
  • Yoksa kadayıflarınız üzerinde yumuşar.
  • Buzdolabında 4-5 saat dinlesin. Afiyet şifa olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder