Kremalı Sarımsaklı Dereotlu Nefis Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 iri diş sarımsak rendesi
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1, 5 litre sıcak su
- 1 paket krema (200 ml) (Oda sıcaklığında)
- 1/4 (çeyrek) demet ince kıyılmış dereotu
- Tuz
Kremalı Sarımsaklı Dereotlu Nefis Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağ ve tereyağını orta ateşte, uygun büyüklükte bir tencereye alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, temizleyip küp küp doğradığınız mantarları ilave edip sotelemeye başlayın.
- 5-10 dakika arası sotelediğimiz, suyunu salmaya başlayan mantarlara sarımsakları da ekleyin ve suyunu çekene kadar 5-10 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Ardından ununu ekleyerek, bir kaç dakika kokusu çıkana kadar kavurun. Bu aşamadan sonra, bir taraftan sürekli karıştırarak çorbanın sıcak suyunu ve damak zevkinize göre tuzunu da ekleyin.
- Karıştırmayı bırakmadan, yaklaşık 20 dakika civarı pişirmeye devam edin.
- Kaynamaya başlayan çorbanın altını bir miktar kısarak ve yine karıştırarak, yavaşça krema ilavesini yapın.
- 5 dakika kadar krema ile bütünleşmesini sağladıktan sonra altını kapatın ve son aşamada dereotunu da ekleyerek, homojen dağılana kadar karıştırın.
Lezzetine doyum olmayan nefis mantar çorbanız servise hazırdır. 😋😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder