7 Haziran 2021 Pazartesi

Kremalı Sarımsaklı Dereotlu Nefis Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Sarımsaklı Dereotlu Nefis Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 iri diş sarımsak rendesi
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1, 5 litre sıcak su
  • 1 paket krema (200 ml) (Oda sıcaklığında)
  • 1/4 (çeyrek) demet ince kıyılmış dereotu
  • Tuz

    Kremalı Sarımsaklı Dereotlu Nefis Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Sıvı yağ ve tereyağını orta ateşte, uygun büyüklükte bir tencereye alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, temizleyip küp küp doğradığınız mantarları ilave edip sotelemeye başlayın.
  • 5-10 dakika arası sotelediğimiz, suyunu salmaya başlayan mantarlara sarımsakları da ekleyin ve suyunu çekene kadar 5-10 dakika daha sotelemeye devam edin.
  • Ardından ununu ekleyerek, bir kaç dakika kokusu çıkana kadar kavurun. Bu aşamadan sonra, bir taraftan sürekli karıştırarak çorbanın sıcak suyunu ve damak zevkinize göre tuzunu da ekleyin.
  • Karıştırmayı bırakmadan,  yaklaşık 20 dakika civarı pişirmeye devam edin.
  • Kaynamaya başlayan çorbanın altını bir miktar kısarak ve yine karıştırarak, yavaşça krema ilavesini yapın.
  • 5 dakika kadar krema ile bütünleşmesini sağladıktan sonra altını kapatın ve son aşamada dereotunu da ekleyerek, homojen dağılana kadar karıştırın.
  • Lezzetine doyum olmayan nefis mantar çorbanız servise hazırdır. 😋😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder