Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
İçi için;
- 1 kase kaşar peyniri
- Yarım kase peynir
Üzeri için;
- 100 gram tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Açmak için;
- Nişasta
Yapılışı
- Hamur için gerekli bütün malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur 15 dk dinlendirilir.
- Dinlenen hamur 18 parçaya bölünür ve biraz açılır.
- 8 tane üst üstü konulur nişasta kullanarak tepsi boyutunda açılır.
- Yağlanan tepsiye yufka serilir üzerine kaşar peyniri ve peynir yayılır.
- Üzerine aynı şekilde ikinci yufka serilir ve dilimlenir.
- Eritilmiş tereyağına sıvı yağ katılır ve böreğin üzerine sürülerek ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Tadına doyum olmayan böreğimiz servise hazır deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder