6 Haziran 2021 Pazar

Tavuklu Ankara Tava Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 parça kemiksiz but
  • 1 adet soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 8-10 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Pilav için :

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Tavukları küp küp doğrayalı.
  • Tavaya alalım suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Tavuklar pişince zeytinyağı ve soğanı ekleyelim kavuralım.
  • Soğanlar tamamen pişince sarımsak kırmızı biber ve mantarı ekleyelim kavuralım.
  • Tavanın kapağını kapatalım 10 dk pişirelim.
  • Mantarlar da pişince baharatlarını ve domatesi ekleyelim 1-2 dk pişirelim altını kapatalım.
  • Pilavı için arpa şehriye ve zeytinyağını tavaya alalım kavuralım.
  • Kavrulunca tereyağ ve tuz ekleyip ocaktan alalım.
  • Güveç kapılarına önce arpa şehriyeleri paylaştıralım.
  • Üzerine kavurmuş olduğumuz tavuğu ekleyelim.
  • Ve her bir güvece üzerini geçecek kadar su koyalım.
  • Yarımşar su bardağı su yeterli geliyor 👌
  • Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk arası yani suyunu çekene kadar pişirelim. ✌️ Çok çok lezzetli bir yemek oluyor 🤗 mutlu kalın. 😌💛

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder