Malzemeler
- 3 parça kemiksiz but
- 1 adet soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 8-10 adet mantar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pilav için :
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Tavukları küp küp doğrayalı.
- Tavaya alalım suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Tavuklar pişince zeytinyağı ve soğanı ekleyelim kavuralım.
- Soğanlar tamamen pişince sarımsak kırmızı biber ve mantarı ekleyelim kavuralım.
- Tavanın kapağını kapatalım 10 dk pişirelim.
- Mantarlar da pişince baharatlarını ve domatesi ekleyelim 1-2 dk pişirelim altını kapatalım.
- Pilavı için arpa şehriye ve zeytinyağını tavaya alalım kavuralım.
- Kavrulunca tereyağ ve tuz ekleyip ocaktan alalım.
- Güveç kapılarına önce arpa şehriyeleri paylaştıralım.
- Üzerine kavurmuş olduğumuz tavuğu ekleyelim.
- Ve her bir güvece üzerini geçecek kadar su koyalım.
- Yarımşar su bardağı su yeterli geliyor 👌
- Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk arası yani suyunu çekene kadar pişirelim. ✌️ Çok çok lezzetli bir yemek oluyor 🤗 mutlu kalın. 😌💛
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder