7 Haziran 2021 Pazartesi

Tavuklu Bezelye Tarifi

 

Tavuklu Bezelye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü (minik minik doğranmış)
  • 1 orta boy patates
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Arzuya göre pul biber

    Tavuklu Bezelye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle uygun bir tencerede yağlar ve yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.
  • Pembeleşince küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Küp küp doğranmış havuçları ekleyelim ve bir iki tur çevirip kavuralım.
  • Daha sonra salçaları ekleyip bezelyeleri de koyup kaynamış suyu bezelyeleri kapatana kadar dökelim.
  • Sonra patatesleri de ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakalım.
  • Suyunu çektikçe kaynamış su ekleyelim.
  • Tuzunu karabiberini ve diğer istediğiniz baharatlar varsa onları da ekleyip patatesler pişene kadar kaynatalım. Afiyet olsun ♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder