Tavuklu Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü (minik minik doğranmış)
- 1 orta boy patates
- 2 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Arzuya göre pul biber
Tavuklu Bezelye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle uygun bir tencerede yağlar ve yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.
- Pembeleşince küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Küp küp doğranmış havuçları ekleyelim ve bir iki tur çevirip kavuralım.
- Daha sonra salçaları ekleyip bezelyeleri de koyup kaynamış suyu bezelyeleri kapatana kadar dökelim.
- Sonra patatesleri de ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakalım.
- Suyunu çektikçe kaynamış su ekleyelim.
- Tuzunu karabiberini ve diğer istediğiniz baharatlar varsa onları da ekleyip patatesler pişene kadar kaynatalım. Afiyet olsun ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder