Taptaze Kayısı Suyu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kayısı (Evde yumuşayan kayısıları da değerlendirebilirsiniz)
- 3-4 tane şeftali (İsteğe bağlı)
- 3 su bardağı şeker
- 3 litre su
Taptaze Kayısı Suyu Tarifi Yapılışı
- Kayısıları ikiye ayırıp ister çekirdekli ister çekirdeksiz olarak tenceremize alıyoruz. Ben evde yumuşayan şeftalileri de ikiye ayırıp ekledim ama bu sizin isteğinize bağlı olsa da olmasa da olur. 🙂
- Daha sonra tencereye suyumuzu da ekleyip ocağa alıyoruz. Kaynayınca şeker eklemesini yapıp kısık ateşte yarım saat-40 dakika daha kaynatıyoruz (Şeker miktarı damak tadınıza bağlı ben çocuklar için biraz fazla ekliyorum)
- Meyveler iyice yumuşayınca ocağın altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan meyve suyumuzu süzgece alıp kepçe yada el yardımıyla ezdirerek posasını çıkarıyoruz.
- Süzgeçte kalan büyük parçaları ve çekirdekleri atabilirsiniz. 🤗meyve suyumuzu ister şişeleyip buzluğa atıp istediğiniz zaman içebilir ister normal dolapta soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Herkese afiyet şifa olsun 😇😍👏🏻
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder