Hafif Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı su
Kreması için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çilek
- 1 paket çilek aromalı bitkisel jel
- 2,5 su bardağı kaynamış su
Borcamda Tam 15 Kişilik Çilekli Hafif Pasta Tarifi Yapılışı
- Derince bir kaba yumurtayı alalım. Ardından toz şekeri ekleyelim. Mikser yardımıyla yumurta ve şekeri beyazlaşıp koyulaşıncaya kadar çırpalım.
- Ardından su, kabartma tozu, vanilya ve unu da ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Uygun bir borcam kabını yağlayalım.
- Hazırladığımız kek hamurunu borcama dökelim ve eşit kalınlıkta olacak şekilde yayalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.
- Uygun bir tencereye süt,toz şeker, un ve nişastayı ekleyelim. Krema haline gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Derin bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
- Fırından aldığımız kekin üst katmanını soyalım.
- Oda sıcaklığına gelen kremaya vanilya, krem şanti ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Hazırladığımız kremayı kekin üzerine dökelim ve eşit boyutta yayalım.
- Ardından dilimler halinde kestiğimiz çilekleri pastanın üzerine dizelim.
- Hazırladığımız çilek aromalı bitkisel jeli pastamızın üzerine dökelim.
- 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Yaz akşamlarınızı süsleyecek bu renkli çilekli pastamız servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder