2 Temmuz 2021 Cuma

Cennet Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • Tuz
  • 1-2 sarımsak (Ben 3 diş kullandım)
  • 1 su bardağı kemik suyu veya tavuk suyu
  • 6 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz biber
  • Su bardağı ölçüsü- 200 ml

    Yapılışı

  • Uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edelim ve güzelce kavuralım.
  • Daha sonra iri şekilde doğranmış soğan ve patatesi ekleyelim, sebzelerimizle birlikte bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Güzelce kavrulan sebzelerimize tuz ve sarımsak ilave ederek karıştıralım. Ardından kemik suyu ve sıcak suyu ekleyelim, sebzelerimiz yumuşayana kadar çorbamızı ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
  • Sebzelerimiz piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezelim. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
  • Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim. Yada dilerseniz sosu direk tencereyede dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder