Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- Tuz
- 1-2 sarımsak (Ben 3 diş kullandım)
- 1 su bardağı kemik suyu veya tavuk suyu
- 6 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Toz biber
- Su bardağı ölçüsü- 200 ml
Yapılışı
- Uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edelim ve güzelce kavuralım.
- Daha sonra iri şekilde doğranmış soğan ve patatesi ekleyelim, sebzelerimizle birlikte bir kaç dakika daha kavuralım.
- Güzelce kavrulan sebzelerimize tuz ve sarımsak ilave ederek karıştıralım. Ardından kemik suyu ve sıcak suyu ekleyelim, sebzelerimiz yumuşayana kadar çorbamızı ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Sebzelerimiz piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezelim. Eğer çorbanızın kıvamı size yoğun gelirse sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Çorbamızı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
- Kaselere koyduğumuz çorbamızın üzerine sıvı yağda kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim. Yada dilerseniz sosu direk tencereyede dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder