Lezzetli Ve Pratik Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket şekerli vanilin (5 gr)
Supangle için;
- 750 ml süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
- Çikolata
- Kakao
Lezzetli Ve Pratik Kaşık Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Muhallebi için 4 yemek kaşığı un, 8 yemek kaşığı toz şeker ve 1 litre sütü sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Kıvam tutmaya başlarken 1 paket şekerli vanilin (5 gr) ve 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip birkaç dakika daha pişirip göz göz olunca ocaktan alıyoruz.
- Ocaktan aldığımız muhallebiyi soğumadan servis kabına döküp ılımaya bırakıyoruz.
- Supangle için 750 ml süt, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 3 yemek kaşığı kakaoyu iyice çırpıp pişiriyoruz.
- Pişen supangleyi ocaktan alıp muhallebinin üzerine ekleyip kakao ve çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder