Buğdaylı Soğuk Çorba (Yaz Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 su bardağı yoğurt
- Yarım demet dereotu
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 2 diş ezilmiş sarımsak
Buğdaylı Soğuk Çorba (Yaz Çorbası) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle geceden buğday ıslatalım.
- Sabah suyunu süzüp tekrar şu koyup 30 dakika haşlayalım.
- Haşlanınca suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
- Aynı işlemi nohut içinde yapıyoruz.
- Büyük bir karıştırma kabin içerişine yoğurdu ve tuzu alıp çırpıyoruz.
- 1 Su bardağı haşlanmış nohut ve 1 şu bardağı haşlanmış buğday ekliyoruz.
- Üzerine 2 şu bardağı soğuk suyu yavaş yavaş ekliyoruz. Kıvam alana karıştırıyoruz.
- İçerisine dereotunu ve sarımsağı katip karıştırıyoruz.
- Çorbayı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun ❤️🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder