5 Temmuz 2021 Pazartesi

Buğdaylı Soğuk Çorba (Yaz Çorbası) Tarifi

 

Buğdaylı Soğuk Çorba (Yaz Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 su bardağı yoğurt
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

    Buğdaylı Soğuk Çorba (Yaz Çorbası) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle geceden buğday ıslatalım.
  • Sabah suyunu süzüp tekrar şu koyup 30 dakika haşlayalım.
  • Haşlanınca suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
  • Aynı işlemi nohut içinde yapıyoruz.
  • Büyük bir karıştırma kabin içerişine yoğurdu ve tuzu alıp çırpıyoruz.
  • 1 Su bardağı haşlanmış nohut ve 1 şu bardağı haşlanmış buğday ekliyoruz.
  • Üzerine 2 şu bardağı soğuk suyu yavaş yavaş ekliyoruz. Kıvam alana karıştırıyoruz.
  • İçerisine dereotunu ve sarımsağı katip karıştırıyoruz.
  • Çorbayı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun ❤️🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder