Çilekli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin
- 4 yumurta
- 120 gram şeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
- 50 gram tereyağı
- 250 ml oda sıcaklığında süt + 1 yemek kaşığı sirke karıştır 15 dakika beklet (Buttermilk)
- 120 gram un (1 su bardağı)
- 240 gram kek un (2 su bardağı)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu (Kek un kabartma tozu ilaveli olduğu için yarım paket eklendi. siz kek un yerine normal un kullanacaksanız 1 paket kabartma tozu kullanmalısınız)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat
- 2 paket vanilya
Kreması İçin
- 500 ml süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker (1 çay bardağı)
- 1 paket vanilya
- 100 ml krema (1/2 (yarım) paket)
Bardak ölçüsü 200 ml
Çilekli Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki süte, sirke eklenerek karıştırılır ve 15 dakika bekletilir. (buttermilk hazırlanır. ) yumurta ve şeker mikserle yüksek devirde yaklaşık 5 dakika çırpılır (Beyaz köpük kıvamı olmalı)
- Tereyağı eritilir soğutulur ve kek karışımına butter milk, erimiş tereyağı, sıvı yağ eklenir ve kısa süreli çırpılır. Kuru malzemeler elenerek eklenir ve tüm malzemeler karışana kadar karıştırılır.
- Kek kalıbı yağlanır ve harç dökülür. Bir kaç kez yere vurularak içindeki hava kabarcıkları söndürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirilir (Kürdan testi yapın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir)
- Kreması için bir sos tenceresine süt, un, nişasta ve yumurta eklenir iyice çırpılır ve ocağa alınır. Çırpma teli ile sürekli çırpılır.
- Kıvam alıp bir kaç dakika daha kısık ateşte kaynadıktan sonra şekeri eklenir ve çırpmaya devam edilir. Pişince ocaktan alınır ilk sıcağı çıktıktan sonra vanilyası ve kreması eklenir, mikserde bir kaç dakika çırpılır.
- Üzeri kaymak bağlamaması için streç film örtülür (Kremanın üzerine değecek şekilde örtün, hava ile tüm temasını kesin)
- Pişen kek fırından çıkarılıp soğuyunca kalıptan çıkarılır ve iç kısmına krema dökülür. Her yerini kaplayacak şekilde spatula ile düzeltilir. Bol çilekle süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder