2 Temmuz 2021 Cuma

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tam yumurta + 1 yumurta beyazı
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 paket kabartma tozu
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kasesi kırılmış peynir (Beyaz peynir ve çökelek karışık kullandım)
  • 1/2 (yarım) demet ince kıyılmış dereotu

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı

Bardak ölçüsü 200 ml

Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Dereotu ve peynir hariç tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın (Önce sıvılar ardından kuru malzemeleri ekleyebilirsiniz) yoğurup hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
  2. Peynir ve ince kıyılmış dereotunu da ekleyip hamurdan parçalar koparın.
  3. Şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder