Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sulu yoğurt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 tam yumurta + 1 yumurta beyazı
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 paket kabartma tozu
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- 1 yemek kasesi kırılmış peynir (Beyaz peynir ve çökelek karışık kullandım)
- 1/2 (yarım) demet ince kıyılmış dereotu
Üzeri İçin
- 1 yumurta sarısı
Bardak ölçüsü 200 ml
Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı
- Dereotu ve peynir hariç tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın (Önce sıvılar ardından kuru malzemeleri ekleyebilirsiniz) yoğurup hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
- Peynir ve ince kıyılmış dereotunu da ekleyip hamurdan parçalar koparın.
- Şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder