Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet orta boy havuç
- 2 büyük diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı dolusu manda yoğurdu (Süzme yoğurtta olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz kırmızı biber
- 6-7 adet kıyılmış ceviz
Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
- Havuçları rendeleyin. Zeytinyağında iyice kavurun. Burada en önemli detay havuçları uzun süre kavurmak, o yüzden kenarlarının rengi dönene kadar uzun süreli kavurun.
- Kavurma esnasında ara ara karıştırın ki her yeri eşit kavrulsun. Sarımsakları, havuçları biraz soteledikten sonra ekleyin. Birlikte de iyice sotelensinler ki lezzeti tüm havuçlara geçsin.
- Kendisine yetecek kadar biraz tuz serpin. İyice kavrulduğundan emin olduktan sonra ılınması için bir kenarı alın. Bu esnada yoğurdu tuzla çırpın. Kavrulan havuçları yoğurtla karıştırın.
- Üzerine de lezzeti daha da katlamak için tereyağı yakın. Bir sos tenceresinde tereyağın rengi dönene kadar kızdırın. İçine pul ve toz kırmızı biberi, iri kıyılmış cevizleri ekleyip çok az kavrulmasını sağlayın.
- Ardından servis tabağına aldığınız taratorun üzerine dökün. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder