Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç̧
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığıbiber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil veya kırmızı biber
- Tuz, karabiber, pulbiber, kuru nane
- Varsa etsuyu ya da 1 adet bulyon
Ezogelin Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tavada zeytinyağını kızdıralım, yemeklik doğranmış kuru soğan ve biberi ekleyip soteleyelim. Hemen şehriye, tereyağı ve salçayı ekleyip kavuralım.
- Pirinç ve bulguru da ilave edelim.
- Üzerini 1 parmak geçecek kadar etsuyu veya normal su ekleyelim.
- Tuz, pulbiber, kuru nane ve karabiberini ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.
- Pişmeye yakın eğer gerekirse, kenarından kaynar su ekleyebilirsiniz.Tamamen suyunu çeken pilavımızı demlenmeye bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder