2 Temmuz 2021 Cuma

Ezogelin Pilavı Tarifi

 

Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç̧
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil veya kırmızı biber
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kuru nane
  • Varsa etsuyu ya da 1 adet bulyon 

    Ezogelin Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Tavada zeytinyağını kızdıralım, yemeklik doğranmış kuru soğan ve biberi ekleyip soteleyelim. Hemen şehriye, tereyağı ve salçayı ekleyip kavuralım.
  • Pirinç ve bulguru da ilave edelim.
  • Üzerini 1 parmak geçecek kadar etsuyu veya normal su ekleyelim.
  • Tuz, pulbiber, kuru nane ve karabiberini ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.
  • Pişmeye yakın eğer gerekirse, kenarından kaynar su ekleyebilirsiniz.Tamamen suyunu çeken pilavımızı demlenmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder