2 Temmuz 2021 Cuma

Kajun Baharatlı Çıtır Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı kajun baharat
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı galeta un
  • 2 su bardağı beyaz un

Kızartmak İçin

  • Bol sıvı yağ

    Yapılışı

  • Herkese merhaba. İlk olarak tavuk göğüslerini ince şeritler halinde kesiyoruz.
  • Daha sonra galeta unumuzun içerisine 2 yemek kaşığı kajun baharatımızı ekleyip karıştırıyoruz şimdilik olarak şeritler halinde kesmiş olduğumuz tavukları önce beyaz una batıralım
  • 2. Olarak yumurtaya en son kajun baharatla karıştırmış olduğumuz galeta ununa batıralım tavuklar bitene dek aynı işlemi tekrarlayalım tavamızın içerisine bol sıvı yağı alalım ve çok fazla ısıtmadan yağımızı tavuklarımızı içerisine koyup kızartalım.
  • Önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü çevirip kızartalım.
  • Not: Sıvı yağını çok fazla ısıtmayalım yoksa tavuklarımızın içi pişmez (Youtube kanalıma abone olup bana destek olursanız çok mutlu olurum:) yeni tarifler de görüşmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder