Malzemeler
- 24 adet lady finger (Kedi dili bisküvi)
- 2 yumurta sarısı
- 45 gram toz şeker (3 yemek kaşığı)
- 2 gram vanilya özü (1 tatlı kaşığı, yoksa şekerli vanilin 1 paket)
- 250 gram mascarpone peyniri (Labne kullanabilirsiniz)
- 150gram kremşanti (1 su bardağından 2 parmak eksik)
Kahve İçin
- 6 gram çözünebilir kahve
- 1 su bardağı ılık su
- 30 gram toz şeker (2 yemek kaşığı)
Dekorasyon İçin
- 120 gram krema
- 12 gram toz şeker
- Pudra şekeri
- Kakao
Yapılışı
- Önce bir kaseye sıcak suyu, kahveyi ve şekeri alıp karıştırın ve eritin, bir köşeye alıp soğutun.
- Bir kaba 2 yumurta sarısı, şeker ve vanilya özünü alın, sıcak suya oturtun çırpma teli ile yaklaşık 4 dakika yavaş yavaş karıştırarak sıcaklığı 65 dereceye yükseltin.
- Daha sonra sıcak sudan kabı alıp mikserle yumurtaları açık sarı ve koyu bir hale gelene dek videodaki gibi karıştırın.
- Peyniri ekleyin ve güzelce karıştırın. Daha sonra oranında çırpılarak kabartılmış kremşantiyi de ekleyip homojen hale gelene dek karıştırın.
- Kahveye batırdığınız bisküvileri videodaki gibi bir kaba yeterli miktarda dizin ardından kremanın 3/1 ini ekleyip düzeltin ve işlemi tekrarlayın. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.
- Arzu ederseniz videodaki gibi kremşanti hazırlayıp dekore ettikten sonra üzerine pudra şekeri ve kakao tozu eleyin, nefis tiramisunuz servise hazır.
Not: Kremşanti kullanmayacaksanız doğrudan kakao tozu eleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder