3 Temmuz 2021 Cumartesi

İtalyan Tiramisu 10 Dakikada Nefis Bir Tatlı Yapın Tarifi

 

Malzemeler

  •  24 adet lady finger (Kedi dili bisküvi)
  • 2 yumurta sarısı
  • 45 gram toz şeker (3 yemek kaşığı)
  • 2 gram vanilya özü (1 tatlı kaşığı, yoksa şekerli vanilin 1 paket)
  • 250 gram mascarpone peyniri (Labne kullanabilirsiniz)
  •  150gram kremşanti (1 su bardağından 2 parmak eksik)

Kahve İçin

  • 6 gram çözünebilir kahve
  •  1 su bardağı ılık su
  • 30 gram toz şeker (2 yemek kaşığı)

Dekorasyon İçin

  • 120 gram krema
  • 12 gram toz şeker
  • Pudra şekeri
  • Kakao

    Yapılışı

  • Önce bir kaseye sıcak suyu, kahveyi ve şekeri alıp karıştırın ve eritin, bir köşeye alıp soğutun.
  • Bir kaba 2 yumurta sarısı, şeker ve vanilya özünü alın, sıcak suya oturtun çırpma teli ile yaklaşık 4 dakika yavaş yavaş karıştırarak sıcaklığı 65 dereceye yükseltin.
  • Daha sonra sıcak sudan kabı alıp mikserle yumurtaları açık sarı ve koyu bir hale gelene dek videodaki gibi karıştırın.
  • Peyniri ekleyin ve güzelce karıştırın. Daha sonra oranında çırpılarak kabartılmış kremşantiyi de ekleyip homojen hale gelene dek karıştırın.
  • Kahveye batırdığınız bisküvileri videodaki gibi bir kaba yeterli miktarda dizin ardından kremanın 3/1 ini ekleyip düzeltin ve işlemi tekrarlayın. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.
  • Arzu ederseniz videodaki gibi kremşanti hazırlayıp dekore ettikten sonra üzerine pudra şekeri ve kakao tozu eleyin, nefis tiramisunuz servise hazır.
  • Not: Kremşanti kullanmayacaksanız doğrudan kakao tozu eleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder