1 Temmuz 2021 Perşembe

Kıyır Kıyır Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta (Sarısını başka bir yerde değerlendiriyoruz, beyazı dışına)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin

  • Susam
  • Ayırdığımız yumurta beyazı

    Kıyır Kıyır Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığına gelen yağımızı kabımıza alıp diğer tüm malzemeleri üzerine ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekliyoruz.
  • Uygun kıvama geldiğinde istediğimiz şekli verip önce yumurta beyazına sonra susama batırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İstediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Herkese afiyet şifa olsun. 👏🏻🥰😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder