Kıyır Kıyır Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yumurta (Sarısını başka bir yerde değerlendiriyoruz, beyazı dışına)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin
- Susam
- Ayırdığımız yumurta beyazı
Kıyır Kıyır Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığına gelen yağımızı kabımıza alıp diğer tüm malzemeleri üzerine ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekliyoruz.
- Uygun kıvama geldiğinde istediğimiz şekli verip önce yumurta beyazına sonra susama batırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İstediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Herkese afiyet şifa olsun. 👏🏻🥰😇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder