Makarna Yatağında İsveç Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma çift çekilmiş
- 1 adet soğan (Rendelenmiş)
- 1 adet sarımsak (Rendelenmiş)
- 4/5 yemek kaşığı ekmek kurusu veya galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı krema veya 4 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
Gravy Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3-4 su bardağı et suyu veya sıcak su
- 2 yemek kaşığı krema
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 1-2 yemek kaşığı hardal
- Karabiber
- Dilediğiniz çeşit makarna
Makarna Yatağında İsveç Köfte Tarifi Yapılışı
- Köfte için tüm malzemeleri güzelce yoğuralım. Önemli olan kısım kıymanın çift çekim olması. Benim tek çekimdi mutfak robotundan geçirdim biraz.
- Elimizi her seferinde ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve bir tepsiye dizelim.
- Buzdolabında bir saat veya dondurucuda 15-20 dakika dinlendirip çıkaralım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında her tarafı kızara kadar pişiriyoruz. Arada bir çevirelim eşit kızarsınlar. Dilerseniz tavada da kızartabilirsiniz.
- Sosu için unu kokusu çıkana kadar yağda kavuralım. Et suyunu ekleyip topak kalmayana kadar çırpalım.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Üzeri kabuk bağlıyor bekledikçe sık sık karıştıralım.
- Haşlanmış ve yağlanmış makarnamızın üzerine kızaran köftelerimizi dizerek sosunu dökelim. Biraz kıyılmış maydanoz ile servis yapalım. Afiyet olsun 🍴.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder