3 2 1 Pratik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 3 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 2 orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber yada toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Mavi haşhaş (Tercihe göre çörek otu yada susam da kullanılabilir)
3 2 1 Pratik Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyarak iri parçalar halinde üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz ekleyerek haşlama bırakıyoruz.
- Yoğurma kanımızın içine yoğurt, kabartma tozu ve, yağı alarak iyice karıştırıyoruz.
- İyice karışan sıvıların içine tuzu ilave edip sonrasında kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyerek yoğuruyoruz.
- Yumuşak ve homojen bir kıvam alınca üzerini streç film ve bir bez yardımıyla örtüp yarım saat beklemeye bırakıyoruz.
- Hamurumuz beklerken haşlanmış olan patateslerimizi süzerek baharatlarını ilave edip iyice eziyoruz.
- Yarım saat sonra mayalanıp kabaran hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.
- Elimizde biraz şekil verip içine patates harcımızdan bir tatlı kaşığı yardımıyla koyup tekrar kapayıp şekil veriyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz yada yoksa altını yağladığımız fırın tepsisine aldığımız poğaçalarımızın üzerini önce yumurta sürüp sonra haşhaş atarak süslüyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırınımızda 180 derecede 35 dakika pişmeye bırakıyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun 🥰 ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder