Borcamda Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg patates (Miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz )
Sosu için
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
Üzeri için
- 500 gram yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
Üzerinin sosu için
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 dal ince kıyılmış dereotu
Borcamda Patates Mantısı Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyup ince bir şekilde dilimliyoruz geniş bir kaba alıyoruz.
- Sosu için yoğurdu uygun bir kaba alıyoruz bütün malzemeleri ekleyip güzelce çırpıyoruz daha sonra dilimlemiş olduğumuz patatese ilave edip güzelce karıştırıyoruz borca alıp orantılı bir şekilde yayıyoruz.
- 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz (Patatese çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz ).
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz dereotu serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder