10 Eylül 2021 Cuma

Borcamda Patates Mantısı Tarifi

 

Borcamda Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates (Miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz )

Sosu için

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber

Üzeri için

  • 500 gram yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak

Üzerinin sosu için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 dal ince kıyılmış dereotu

    Borcamda Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup ince bir şekilde dilimliyoruz geniş bir kaba alıyoruz.
  • Sosu için yoğurdu uygun bir kaba alıyoruz bütün malzemeleri ekleyip güzelce çırpıyoruz daha sonra dilimlemiş olduğumuz patatese ilave edip güzelce karıştırıyoruz borca alıp orantılı bir şekilde yayıyoruz.
  • 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz (Patatese çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz ).
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ve toz biberi ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz dereotu serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder