10 Eylül 2021 Cuma

Dereotlu 10 Dakikalık Kıyır Poğaça Tarifi

 

Dereotlu 10 Dakikalık Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bal kaşığı şeker
  • 1 bal kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 3 su bardağı un (kontrollü
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

    Dereotlu 10 Dakikalık Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları ,sıvı yağ ve katı yağı iyice karıştıralım.
  • Sonra yoğurt ,sırasıyla kabartma tozu ,tuz, şeker ekleyelim iyice karıştıralım.
  • Sonra unu ekleyelim. Yumuşacık hamur elde etmek için unu az az ekleyelim.
  • Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar güzelce yoğuralım.
  • 5 dk dinlensin.
  • Mandalina büyüklüğünde koparıp elimizin içinde açıp kaşar ortasına koyalım.
  • Sonra sandal şeklinde kapatalım .
  • Hepsini bitince üzenlerin yumurta sarısını sürelim ve fırına verelim.
  • 180 derecede pişirelim, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder