Dereotlu 10 Dakikalık Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 bal kaşığı şeker
- 1 bal kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- 3 su bardağı un (kontrollü
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Dereotlu 10 Dakikalık Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları ,sıvı yağ ve katı yağı iyice karıştıralım.
- Sonra yoğurt ,sırasıyla kabartma tozu ,tuz, şeker ekleyelim iyice karıştıralım.
- Sonra unu ekleyelim. Yumuşacık hamur elde etmek için unu az az ekleyelim.
- Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar güzelce yoğuralım.
- 5 dk dinlensin.
- Mandalina büyüklüğünde koparıp elimizin içinde açıp kaşar ortasına koyalım.
- Sonra sandal şeklinde kapatalım .
- Hepsini bitince üzenlerin yumurta sarısını sürelim ve fırına verelim.
- 180 derecede pişirelim, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder